Анжеліна Джолі (Anjelina Jolie)

05.01.2011

Анжеліна Джолі (Anjelina Jolie) — відома американська кіноактриса. Повне ім’я — Анжеліна Джолі Войт.

Народилася в 1975 році, в Лос-Анжелесі, США, в акторській родині. Батько — актор Джона Войта, мати — актриса Марчелін Бертран. Дівчинка з ранніх років вирішила йти по стопах батьків і з 11 років почала навчатися акторської майстерності в театральному інституті Лі Страсберга. Втім, дебют відбувся ще раніше: дівчинка зіграла у фільмі «В пошуках виходу» (заради справедливості зауважимо, що співпродюсером і співавтором сценарію був її батько).

Юна Анжеліна Джолі знімалася в музичних кліпах, почала кар’єру професійної моделі. Знялася в п’яти студентських фільмах, продюсером яких виступив їй брат Джеймс Хейвен Войт (вся сім’я Войтов так чи інакше відзначилася в кіно).

Юність Анжеліни Джолі, тим не менш, проходила досить складно. Вона вважала себе дуже худорлявою, воліла одяг з секон-хенду, і, за її зізнанням, відчувала себе «аутсайдером». Кар’єра моделі виявилася невдалою, і Анжеліна Джолі почала відчувати себе невдахою, завдавала собі порізи ножами з особистої колекції. Тім не менш, поступово вона подолала цей рубіж.

Наступним кроком у кар’єрі Анжеліни Джолі стала робота в Театральній Опері Лос-Анджелеса, де її помітили як подають успіхи актрису. З сцени театру її почали запрошувати зніматися у фільмах. У 1993 році Анжеліна Джолі грає сексуального кіборга у фільмі «Кіборг-2: скляна тінь», потім слідує фільм «Хакери». Під час зйомок актриса зблизилася з британським актором Джоні Лі, вийшла за нього заміж у 1996 році (у 1999, втім, розлучилася).

Анжеліна Джолі швидко стала популярною зіркою, картини з її участю пішли одна за одною. Кого тільки не грала Анжеліна Джолі! І техаську первопоселенку XIX століття, і наркоманку-манекенницю, і підлітка, і Угонщіца автомобілів. У фільмі «Лара Крофт: Томб Райдер» Анжеліна Джолі зіграла відому героїню комп’ютерних іграшок. Часто виступала в «зоряних складах», граючи разом з іншими знаменитостями.

Кілька робіт актриси удостоєні Золотого Глобуса. Двічі Анджеліна Джолі номінувалася на Еммі. Отримала «Оскара» за кращу роль другого плану. Серед нагород — дві премії Гільдії кіноакторів США.

Веде широку громадську діяльність. Анжеліна Джолі — посол доброї волі ООН.

Анджеліна Джолі: Приватне життя

Після розлучення з Джоні Лі актриса вдруге вийшла заміж. Другим чоловіком Анжеліни Джолі став Біллі Боб Торнтон, з яким роман зав’язався також на знімальному майданчику. Послідував друге розлучення, після якого колишнім дружинам навіть довелося вивести зроблені татуювання з іменами одне одного!

Скандальність життя Анжеліни Джолі доповнює її бісексуальність, що увінчалася романом з Дженні Шіміцу (знову ж, роман зав’язався на зйомках, актриси знімалися у фільмі «Помилковий вогонь»). Чутки про цей роман то спростовувалися, то знову підтверджувалися.

Відома любов Анжеліни Джолі до дітей: у неї троє своїх і троє усиновлених малюків. Багато актриса жертвує на благодійність, підтримку сиріт.

У 2006 році всіх шокувала новина про те, що Анжеліна Джолі вагітна від Бреда Пітта. Народилася дівчинка, Шайло Нувель, чиї фотографії стали найдорожчими фотографіями в історії: вони були продані журналів за 10 млн. доларів!

Незабаром Анжеліна Джолі знову завагітніла, народивши двійню: сина Нокса Леона і Вів’єн деочь Марчелін.

Таким чином, від цього зв’язку народилося троє дітей: Шайло, Нокс і Вів’єн, які носять прізвище Джолі-Пітт. Ще три дитини — маленький камбоджієць з табору біженців Меддокс Шиван, в’єтнамський хлопчик Пакс Тьен і ефіопська дівчинка Захара Марлі, чия мати померла від СНІДу — усиновлені, спочатку Анжеліною Джолі, а потім і Бредом Піттом.

А от з батьком у Анжеліни Джолі стосунки розладналися під час зйомок Лари Крофт. Ніхто точно не знає, в чому справа, але батько і дочка більше не зустрічаються, дід навіть не бачив своїх онуків. Більше того: Анжеліна Джолі переоформила документи, повністю прибравши прізвище Войт.

Татуювання Анджеліни Джолі
У Анджеліни Джолі маса татуювань, це одна з найбільш татуйованих знаменитостей світу. У неї понад десятка татуірово:
1) чорний хрест, розташований над лівим стегном;
2) «Quod me netrit me destruit», латинський вислів, розташоване нижче пупка;
3) буква «Н» (на честь імені брата), розташована на лівому зап’ясті;
4) азіатський тигр, дракон, орнамент на попереку;
5) буддійське вислів-амулет;
6) «Know Your Rights», фраза біля шиї;
7) татуювання, що перекриває ім’я першого чоловіка Біллі Боба — тепер на внутрішній стороні правої руки Анжеліни Джолі витатуюване арабське слово «воля», «призначення»;
8) точно так само стерте ім’я Біллі Боба на лівому передпліччі, тепер його місце займає дракон;
9) «A prayer for the wild at heart, kept in cages», цитата з Теннессі Вільямса, на лівій руці;
10) XIII (римське число «13»);
11) географічне координати тих місць, де рождалісь її діти — на лівому плечі.

Фільмографія Анджеліни Джолі
У пошуках виходу (1982)
Кіборг 2: Скляна тінь (1993)
Анджеліна і Віріліо (1993)
Alice & Viril (1993)
Без доказів (1995)
Хакери (1995)
Місяць пустелі (1996)
Помилковий вогонь (1996)
Італійські коханці (1996)
Зображуючи Бога (1997)
Джордж Уоллас (ТБ) (1997)
Справжня жінка (ТБ) (1997)
Управляючи польотами (1999)
Мінливості любові (1998)
Подскобка диявола (1998)
Джіа (ТБ) (1998)
Перерване життя (1999)
Влада страху (1999)
6th Annual Screen Actors Guild Awards (TB) (2000)
Викрасти за 60 секунд (2000)
Життя або щось подібне до того (2002)
Спокуса (2001)
Лара Крофт: Розкрадачка гробниць (2001)
За межею (2003)
Лара Крофт: Розкрадачка гробниць 2 — Колиска життя (2003)
Trading Women (2003) оповідач
Олександр (2004)
Лихоманка (2004)
Небесний капітан і Світ майбутнього (2004)
Підводна братва (2004) (озвучка)
Забмрая життя (2004)
Містер і місіс Сміт (2005)
Хибна спокуса (2006)
Беовульф (2007)
Її серце (2007)
A Place in Time (2007)
Особливо небезпечний (2008)
Атлант розправив плечі (2008)
Підкидько (2008)
Кунг-фу Панда (2008)

Цікаве:

Смертельна морква захищає від раку
У Криму почали готуватися до 30-й річниці аварії в Чорнобилі
Як сімейний психолог допомагає у житті

Ваші думки

Скажіть нам, що ви думаєте...

Ви повинні увійти, щоб залишати коментарі.